Vijesti

Recept za ožujak

Kažu da je smijeh lijek. Stoga požurite po svoju dozu humora u HKD. Mi ne strahujemo od virusa jer se ovdje gotovo svakog dana u ožujku možete izliječiti s nekom hit komedijom ili stand-upom. A naći će se i poneka plesna produkcija i produkcija suvremenog kazališta, te par koncerata…

Nudimo na izbor čak 23 različita lijeka, ovaj… programa. Za neke znamo da već odavno imate ulaznice jer naš telefon nije prestao zvoniti kad je puštena u prodaju prva Menopauza, a napunile su se čak 4. Među rasprodanim predstava našla se i hit komedija Kako i zašto ubiti muža, a vjerujemo da ćete s jednakim zanimanje popratiti i Demokraciju, Brak za ručak, ručak za seks, 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života te Who the fu*k is Biba?. Također nas u ožujku čekaju i dvije odlične predstave iz ciklusa Teatra Exit koje predstavljamo u ovoj kazališnoj sezoni, a to su Balon s impresivnom glumačkom postavom (Krešimir Mikić ,Vilim Matula, Ksenija Marinković / Branka Trlin, Ana Maras Harmander /Judita Franković Brdar) i urnebesni SHAKEspeare na Exit.

Od stand up ponude izdvajamo The Men Show, Doslovce našeg sugrađanina Aleksa Curaća-Šarića, Ero s ovoga svijeta Željka Ninčića i popularnu Đurologiju koja je zbog zdravstvenih razloga preselila iz veljače u ožujak!

Ukoliko ste više ljubitelj pokreta i plesa (jer u zdravom tijelu zdrav duh) ovaj mjesec možete pogledati plesnu produkciju skupine Chikaz, Dragocjeni biser Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta Krila i gostovanje njemačke plesne skupine CocoonDance s predstavom Body Shots. A da odagnamo zle misli koje nas more zapjevat ćemo tradicionalni šesti put na Susretu u sevdahu, te na također tradicionalnoj humanitarnoj manifestaciji Zvuci goranskog kraja.

28.3. pozivamo vas na Dan otvorenih vrata HKD- a. Jer ste vi to tražili! Obzirom da su prošlogodišnje reakcije bile i više nego pohvalne ove godine opet otvaramo vrata „tajnih“ prostora naše zgrade, a bit će organizirano i vodstvo po aktualnim izložbama. Posebno smo ponosni da premijerno u Rijeku dovodimo predstavu Bilježnica Robija K. satiričkog kazališta Kerempuh za koju su karte već u dobroj mjeri planule, pa se požurite po svoju ulaznicu! Također na dan otvorenih vrata ponavljamo još jednu našu uspješnicu, a to je međugeneracijski, inkluzivni plesnjak u atriju Svi marš na ples!

U galeriji Kortil u ožujku imamo tri izložbe, a priča se i da dobra likovna umjetnost liječi pa bacite oko, barem prevencije radi, na Junglu života Maura Stipanova do 6. ožujka. Od 10. do 21. ožujka su tu Martina Ištvan i Leopold Rupnik s izložbom Vertigo, te 3. smjena Milijane Babić i Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, što je ujedno i prva u nizu ovogodišnjih izložbi programskog pravca Dopolavoro, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koja će potrajati sve do travnja.

Recept za ožujak je tu! Za obavijesti o cijenama i dostupnosti slobodnih ulaznica upitajte našeg blagajnika ili potražite na www.mojekarte.hr.

Jelena Tondini / koordinatorica programa HKD-a

HKD klub
Skip to content