Vijesti

Traže se plesni kritičari!

Nakon Umeå, Barcelone, Pilsena, Aarhusa, Sofije i Pariza, Springback Academy ponovno će ponuditi plesnim kritičarima-početnicima priliku da se educiraju na temu osnova kvalitetne plesne kritike u sklopu Spring Forwarda – ovaj put u Rijeci gdje će se od 24. do 26. travnja 2020. godine održati ovaj godišnji festival mreže Aerowaves.

Traži se do 10 osoba koje imaju interesa ili neko prethodno iskustvo pisanja o plesu. Mentori koji će voditi sudionike kroz ovu edukaciju neki su od vodećih plesnih kritičara – Donald Hutera (The Times), Sanjoy Roy (Guardian), Kelly Apter (The Scotsman) i Laura Cappelle (New York Times).

Pod vodstvom ovih četvero iskusnih mentora, sudionici će imati priliku stvarati, oblikovati i dijeliti razgovore o plesu te usmjeriti svoje kritičke vještine pisanja za više različitih formata. Koristit će se brza metoda stjecanja iskustva i tehnike odgovorne, učinkovite, atraktivne plesne kritike, kao i istraživanje i razumijevanje mogućnosti koje digitalno objavljivanje može ponuditi.

Kao dodatak, prije dvije godine pokrenut je Springback Magazine, za koji isključivo pišu autori koji su sudjelovali u programu Springback Academy, koji su dio sve veće zajednice „diplomiranih“ pisaca ove akademije.


Prijavite se primaju do 17. siječnja 2020. godine na adresu ravnatelja Springback akademije Oonaghha Duckwortha – SBapplication@aerowaves.org.

Na poveznici je moguće pronaći više detalja o prijavi.

Foto: Ostati živ – Jasna L. Vinovrski

HKD klub
Skip to content