Vijesti

Mostar Sevdah Reunion i Klapa Cambi & Zorica Kondža na prvom Etnopolisu

Od 18. do 19. prosinca Hrvatski kulturni dom na Sušaku će u sklopu prvog u nizu festivala etno glazbe Etnopolis ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost.

HKD će tako postati mjesto spajanja izvornih tradicionalnih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom ugrijati Mostar Sevdah Reunion i Klapa Cambi & Zorica Kondža.

Prvu večer, 18. prosinca s novim osvježenim konceptom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim publici će se predstaviti najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori – Mostar Sevdah Reunion. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta. Spoj iskustva i mladosti, spoj sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima okarakterizirat će ovu koncertnu večer.

Mostar Sevdah Reunion

Druga večer, 19. prosinca, rezervirana je za istinsku glazbenu divu dalmatinske pjesme – Zoricu Kondžu koja će nastupiti uz pratnju jedne od najboljih klapa u Hrvatskoj, klape Cambi. Bit će to jedinstven spoj glazbenih umjetnika koji će donijeti dašak mora u centar riječkih zbivanja. HKD-om će 19. prosinca odzvanjati pjesme poput Ispod sunca zlatnoga, Ultima partenca, Vilo moja, More, more, Zar je voljeti grijeh, Ima jedan svijet, Konobo moja te mnoge druge bezvremenske, popularne i tradicionalne pjesme koje diraju dušu i pomiču svjetove.

Zorica Kondža i Klapa Cambi

Festival etno glazbe Etopolis nastao je u organizaciji tvrtke Music Time u suradnji s Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku.

Ulaznice po cijeni od 140 kuna po koncertu u prodaji su preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i caffe baru Nad urom te sat vremena prije početka svakog koncerta na blagajni HKD-a.

HKD klub
Skip to content