Zašto ne (?) [Ivana Kalc & Igor Koruga] / PREMIJERA

U listopadu nas u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku očekuje nova premijera umjetničke organizacije Kabinet, plesna predstava Zašto ne (?) nastala u koprodukciji sa Stanicom – Servisom za savremeni ples iz Beograda, projektom Life Long Burning i HKD-om.

Projekt Zašto ne (?) traga za otjelovljenjem i definiranjem današnjeg (beznadnog, izoliranog, uplašenog, prekomjerno-identificiranog) tijela pojedinca i afektivnim prostorom njegovanja između (najmanje) dvoje, kao prakse koja se nadalje može razvijati sa kolektivom (publikom). U takvom okviru autori posebno istražuju tehniku unisonosti odnosno istosti kao izvođačkog sredstva plesa i kao kulturno-umjetničke prakse koji sa sobom nosi važan povijesni okvir primjene: od višenamenske estetsko-poetične primjene u umjetničkim radovima različitih epoha povijesti razvoja plesa (u 20.st.) do ciljanog ideološkog i tehnološkog oruđa za oblikovanje društvenog tijela različitih društvenih poredaka (komunizam, fašizam, kapitalizam itd).

Cilj istraživanja unisonosti u koreografskom smislu jest proučiti prostor za kreiranje kvarova (glitch) kroz koje će se artikulirati različitosti na afektivnom, kognitivnom, fizičkom nivou i time, u fizičkom smislu, artikulirati višebrojna identitetska presvlačenja kao prostori, a time i kao osnova za političko, angažirano i kritičko udruživanje i suživot danas.

Izvedba i koreografija: Ivana Kalc, Igor Koruga
Autor glazbe: Luka Mejdžor
Oblikovatelj svjetla: Dalibor Fugošić
Dizajn: Andrea Žic Paskuči
Fotografije: Karlo Čargonja
Produkcija: Kabinet
Koprodukcija: Stanica Servis za savremeni ples, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Life Long Burning
Financijska podrška: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kreativna Europa
Ovaj projekt je podržan od strane programa Kreativna Europa Evropske Unije.
Zahvala: Kamov rezidencijalni program Rijeka


Ulaznice po cijeni od 50 kn (€6,64) moguće je kupiti sat vremena prije početka na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Popust za članove HKD kluba: 20% uz upisivanje kȏda s članske iskaznice

Popust za umirovljenike i studente: 50%
Popust se ostvaruje isključivo na blagajni HKD-a, koja je otvorena sat vremena prije predstava.
Umirovljenici ostvaruju popust uz predočenje iskaznice Matice umirovljenika ili osobne iskaznice na kojoj se vidi da je osoba starija od 65 godina, a studenti uz predočenje x-ice.

HKD klub
Skip to content