VMB Lab u Galeriji Kortil 8 uz “Retrospektivu međunarodne izložbe ex librisa”

Vijeće mladih Benčić organizira 8. po redu radionicu za djecu VMB Lab u Galeriji Kortil, ovoga puta prateći izložbu Retrospektiva međunarodne izložbe ex librisa Rijeka 1997.-2003. (3.-22.11.2022.). Radionica će se održati u subotu 19.11. od 9:30 do 14 sati.

Izložbe u Galeriji Kortil vode nas po cijelom svijetu – u ovoj izložbi pogotovo jer se radi o međunarodnoj izložbi na koju su pristigli radovi iz cijelog svijeta. Izložba nas vodi u svijet knjige i grafike, a kroz nju ćemo istražiti što su značili Ex librisi, zašto su se izrađivali i koja je njihova vrijednost.

Naš zadatak nakon toga će biti izraditi vlastiti Ex libris koristeći svakodnevne materijale za jednostavni tisak – isprobati ćemo kako izgleda tisak krumpirom, gumicama za brisanje, limunom i raznim drugim kućanskim predmetima!

Vrijeme je za roditelje
Radionice u ovom ciklusu imaju i dio Vrijeme je za roditelje posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Ovaj puta vodstvo će se održati u subotu od 13:30 do 14 sati. Molimo da dolazak na vodstvo potvrdite u napomeni.

Prijave, koje se mogu napraviti preko poveznice, su otvorene do utorka, 15. studenog ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do srijede, 16. studenoga dobit ćete obavijest o tome jeste li primljeni na radionicu. Preporučamo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu.

HKD klub
Skip to content