VMB Lab u Galeriji Kortil 7 u sklopu izložbe “Skulptura poslije skulpture”

Nastavljamo s našim istraživanjem umjetnosti na još jednoj divnoj izložbi u Galeriji Kortil. Ovaj puta radi se o izložbi Goranske kiparske radionice, točnije skulptura autora s područja Rijeke koji su sudjelovali u nekom od saziva radionice.
Goranska kiparska radionica s radom je počela davne već 1979. i već dugi niz godina okuplja umjetnike koji skulpture izrađuju dominantno u drvu. Ono što je zanimljivo je da su skulpture postavljene u javnom prostoru diljem Gorskog kotara, na livadama, u šumama, uz jezera.
Radionica će se održati u subotu 1. rujna od 9:30 do 14 sati.

Mi ćemo na ovoj radionici isprobati drvo kao materijal, ali u formi drvoreza, kojeg ćemo zatim otiskivati. U tome će nas voditi naša suradnica Tihana Karlović, koja je i sama dio Goranske kiparske radionice te se na njenu inicijativu započelo i s grafičkim sazivima.

Zasucimo rukave, za ovu radionicu će nam trebati snage!

Tihana Karlović rođena je 1985. godine u Rijeci. 2010. godine diplomirala je na KBF-u u Zagrebu, područnom studiju Teologiji u Rijeci s temom „Umjetnost i duhovnost“, a 2011. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjeru Likovna pedagogija kod red. prof. Maje Franković na katedri za grafiku. 2014. završila je jednogodišnji poslijediplomski studij Interdisciplinarna grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Eugeniusza Gepparta u Wroclawu.
Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je za svoj je rad dobila više zahvala i priznanja (W. Koshatsky kunst prize 2019. i 2013. u Beću, ExTempore Grožnjan 2019., ExTempore Piran 2019. …)
U svom radu bavi se intimnom problemima stvaralaštva, a izražava se u tradicionalnim grafičkim tehnikama, crtežu i oblikovanju umjetničkih knjiga- objekata.
Bavi se i edukacijom i znanstveno istraživačkim radom, a od 2019. ima i status samostalne umjetnice.

Vrijeme je za roditelje
Radionice u ovom ciklusu imaju dio Vrijeme je za roditelje koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Vodstvo će se održati u subotu od 13:30 do 14 sati. Molimo da dolazak na vodstvo potvrdite u napomeni.

Prijave
Prijave na sljedećoj poveznici su otvorene do utorka, 27. rujna ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do srijede 28. rujna dobit ćete obavijest o tome jeste li primljeni na radionicu.
Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu.

HKD klub
Skip to content