VMB Lab u Galeriji Kortil 5 u sklopu izložbe Tisje Kljaković Brajić

Od 18. do 20. srpnja od 9:30 do 13:30 sati Vijeće mladih Benčić organizira 5. od 10 planiranih interaktivnih radionica za djecu u Galeriji Kortil, a sve u sklopu obilježavanja 25 godina rada Galerije. Ovaj je put na redu izložba Spomenik Živom Čoviku Tisje Kljaković Brajić koja je široj publici poznata po duhovitim karikaturama iz svakodnevnog bračnog života, a koje su je odvele i u književne vode. Na izložbi će biti izložene, uz karikature, i slike koje, također, imaju karakterističan humor umjetnice. Ovo ljeto imamo priliku uživati u izložbi koja je premijeru imala u Zagrebu u Klovićevim dvorima, gdje je bila izrazito posjećena.

Mi ćemo upravo ovu izložbu iskoristiti za našu ljetnu školu. Karikature će nas inspirirati da sagledamo vlastita humoristična obiteljska iskustva i prenesemo ih na papir – naučiti ćemo što je to karikatura, kako je nastala i po čemu je karikatura umjetnice Tisje Kljaković Braić posebna. To će nas inspirirati za izradu razglednica koje ćemo izraditi sami od početka do kraja – od papira do ilustracija!

Vrijeme je za roditelje
Radionice u ovom ciklusu imaju dio Vrijeme je za roditelje koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Vodstvo će se održati u srijedu 20. srpnja od 12:30 do 13:30 sati. Molimo da dolazak na vodstvo potvrdite u napomeni.

Prijave
Prijave na sljedećoj poveznici su otvorene do četvrtka, 14. srpnja ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do petka 15. srpnja dobit ćete obavijest o tome jeste li primljeni na radionicu.
Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu.

HKD klub
Skip to content