VMB Lab u Galeriji Kortil 3

Nastavljaju se druženja s Vijećem mladih Benčić u Galeriji Kortil uz radionicu slikarstva, a ovaj puta i uz prirodu!
Izložba Izdržati svom (nevoljenom) vremenu usprkos vodi nas u pejzažno slikarstvo. Radi se o drugoj tematskoj obljetničkoj izložbi povodom 25 godina djelovanja Galerije Kortil, a kustosica izložbe je Iva Körbler. Radionica se održava u subotu i nedjelju, 28. i 29. svibnja od 9:30 do 14 sati.

Kroz ovu izložbu imat ćemo priliku istražiti kako se sve priroda prikazuje u slikarskim djelima, od figurativnog do apstraktnog, od kolorističkog ili dinamičkog pristupa, intimnog ili ekspesivnog… puno velikih pojmova, a zapravo kada pogledamo slike sve će nam ubrzo biti jasno. Kako ne bi samo gledali i teoretizirali, pridružiti će nam se ovaj puta Jadranka Lacković, akademska umjetnica, s kojom ćemo isprobati plain air slikarstvo, ili jednostavnije, slikanje vani!

Vrijeme je za roditelje
Radionice u ovom ciklusu imaju dio Vrijeme je za roditelje koje će biti posvećeno vodstvu po izložbi za roditelje u kojima će sudjelovati i djeca. Vodstvo će se održati subotu od 13 do 14 sati. Molimo da dolazak na vodstvo potvrdite u napomeni.

Prijave
Prijave na sljedećoj poveznici su otvorene do četvrtka, 26. svibnja ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Najkasnije do petka 27. svibnja dobit ćete obavijest o tome jeste li primljeni na radionicu.
Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu i marendu.

Voditeljica radionice – Jadranka Lacković
Magistra primijenjenih umjetnosti, akademska slikarica i muralistica. Rodila se u Rijeci 1986. godine. Likovnu naobrazbu započinje na LIADO (Likovno istraživački atelier darovitih osnovnoškolaca) nakon kojeg upisuje Srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala je primijenjeno slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Stažirala je u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Radila je na kazališnim predstava i kratkim filmovima. 2015. godine sa kolegicama Dunjom Kodrnja i Marijom Kajapi pokreće kreativni atelier ArtMašina u sklopu kojeg promiču vizualnu kulturu i praktične DIY vještine u svakodnevnom životu. Atelier Artmašina iza sebe ima višegodišnju suradnju sa švicarskom školom ISZL (International School of Zug and Luzern), festivalom Tobogan, Gradskom knjižnicom Rijeka, Kastavskim Kulturnim Letom,.. 2010 godine počinje stvarati u domeni ilustracije i street arta pod imenom ojoMAGico. Njezini murali dio su gradskih fasada Rijeke, Koprivnice, Opuzena… Sudjelovala je na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji a od recentnih radova svakako se ističe mural nastao u centru Bruxella (Belgija) u travnju 2021. godine kada je kao predstavnik balkana sudjelovala na 15. izdanju Balkan Trafik Festivala. U Lipnju 2021. godine oslikala je mural u novom prostoru Udruge SOS – centra za nenasilje i ljudska prava, oslikala je jaslice neurološkog odjela Dječje bolnice Kantrida a trenutno radi na projektu Sloboda stvaranja, oslikavanja zatvora u Rijeci. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU Zagreb i HDLUR Rijeka).

Foto
Izložba: Mateo Levak / Novi list
Jadranka Lacković: Antonija Radošević

HKD klub
Skip to content