Vlatko Stefanovski i Tanec

Koncert je otkazan od strane organizatora. Novac za ulaznice kupljene online bit će automatski vraćene na račun kupca, a za one kupljene na fizičkim prodajnim mjestima, potrebno je sredstva zatražiti na istom mjestu, nakon 14.9.


Jedinstveni fusion Vlatka Stefanovskog i Taneca, dva najpoznatija makedonska glazbena brenda, jamče nezaboravan scenski spektakl u HKD-u Rijeka.

Vlatko Stefanovski je u svojoj gotovo pet desetljeća dugoj karijeri više puta nastupao s nacionalnim folklornim ansamblom Sjeverne Makedonije Tanec. Te suradnje uvijek ističe kao posebno značajne i inspirativne za svoju glazbu, ali i za makedonsku glazbenu kulturu u cjelini. Folklorni motivi su neizostavan i dominantan element njegove glazbe pa je ova suradnja s Tanecom, koja se dogodila u jesen 2021. godine u obliku koncertnog albuma objavljenog na DVD-u, bila logičan korak naprijed nakon njihovih dosadašnjih jednokratnih zajedničkih nastupa.

Publika njihovih koncerata jednoglasna je da su Stefanovski i Tanec konačno spojili dva makedonska brenda u jedan veliki scenski spektakl. Posebno za ovaj projekt izvođeni su antologijski plesovi Pelistersko, Kasapsko oro, Sitna lisa, Postupano, Kalajdžsko, Pajduško i nezaboravne melodije Eleno, čerko i Jano, mori, sevdalino u novim aranžmanima Damira Imerija. Ova vrhunska fuzija, koja je rezultirala jedinstvenim glazbenim nastupom, zasluženo živi svoj međunarodni koncertni život.

HKD klub
Skip to content