Večer plesnih koreografija [Gaspard&Dancers]

Večer plesnih koreografija rijetka je prilika u našem gradu za takvu plesnu poslasticu, koju svakako ne smijete propustiti.

Plesna kompanija Gaspard&Dancers, koja nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, po prvi će se puta predstaviti u Hrvatskoj 8. listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U toj Večeri plesnih koreografija riječka će publika moći svjedočiti virtuoznosti osmero izvrsnih plesača koji će se predstaviti kroz cjelovečernji program sastavljen od pet različitih koreografija – Sodo/Waterfall, Noula, 27, Pothos i L’esprit/The spirit.
Kuriozitet ove večeri je i da će dvije od koreografija (Sodo/Waterfall i Noula) doživjeti i svoju svjetsku premijeru upravo na sceni HKD-a.

Američki koreograf Gaspard Louis, rodom s Haitija, osnovao je kompaniju Gaspard&Dancers 2009. godine, s kojom gostuje širom Sjedinjenih Američkih Država, kao i na pozornicama diljem svijeta (Bermuda, Rusija, Južna Koreja…). Gaspard Louis svoju inspiraciju pronalazi u raznolikom spektru tema – od katastrofe izazvane potresom na rodnom Haitiju, do inspiracije likovnim djelom Jean-Michela Basquiata.
Susan Broili iz The Herald Suna za koreografije Gasparda Louisa kaže:
Njegov rad… pokazuje njegovu vlastitu kvalitetu pokreta izvedenih bez ikakvog napora, čak i kada zahtijeva veliku snagu, fleksibilnost i kontrolu. Njegov rad utjelovljuje emocije koje dotiču srž naše ljudskosti.

Podjelu i biografije umjetnika pronađite na poveznici.

Foto: Robin Gallant


Ulaznice po cijeni od 50 kn (€6,64) moguće je kupiti sat vremena prije početka na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Popust za članove HKD kluba: 20% uz upisivanje kȏda s članske iskaznice

Popust za umirovljenike i studente: 50%
Popust se ostvaruje isključivo na blagajni HKD-a, koja je otvorena sat vremena prije predstava.
Umirovljenici ostvaruju popust uz predočenje iskaznice Matice umirovljenika ili osobne iskaznice na kojoj se vidi da je osoba starija od 65 godina, a studenti uz predočenje x-ice.

HKD klub
Skip to content