Valentinovo u HKD-u: Matija Cvek & The Funkensteins

HKD će se pobrinuti za najljepše riječko Valentinovo 2023. uz koncert jednog od najtraženijih mladih pop pjevača – Matije Cveka  uz pratnju The Funkensteinsa!

Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni. Polovicom travnja prošle godine izdao je svoj debitantski album “Izbirljivo i slučajno” koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičara i dalje pristižu.

Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon što je izdao prvi singl, pjesmu “Visine”, koja je postala veliki YouTube HIT u Hrvatskoj sa skoro 2 milijuna pregleda. Nakon “Visina” nastavio je nizati hit do hita poput brze, pop-funk pjesme “Praviš me ludim” koja je osvojila radijske postaje diljem Hrvatske, funk pjesma “Probudi se” koju je napravio u suradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF, pop swing balada “Ako nađem nekoga” napisana za crtani film “Korgi”, “Nasloni se” suradnja s Matijom Dedićem. S pjesmom “Ptice” osvojio je prvo mjesto na 68. Zagrebačkom festivalu, a trenutni hit u suradnji s Eni Jurišić “Trebaš li me” ne silazi s top ljestvica.

Ovo je svakako njegova godina jer i dalje niže nagrade; na nedavno održanoj svečanoj dodjeli najveće hrvatske glazbene nagrade, Porin, osvojio je dva kipića – onog za najbolji pop album te Porina za najbolju mušku izvedbu za pjesmu “Ptice”.

Matiju Cveka odlikuju iznimno kvalitetni live nastupi sa svojim bandom The Funkensteins.

Foto: Mislav Žabarović

HKD klub
Skip to content