Ususret lokalnim izborima: Tribina o kulturnoj politici Rijeke

Kakva nas kultura očekuje u pandemijskom i postpandemijskom vremenu smanjenih budžeta i neizvjesnih javnih okupljanja? Kakva u post – EPK vremenu? Koja je vizija kulturne politike Rijeke u narednom razdoblju? Kako bolje preraspodijeliti proračun za javne potrebe u kulturi? Kakav bi trebao biti odnos institucionalnog i izvaninstitucionalnog sektora a kakav kulturnih i kreativnih industrija i kulture? Je li umjetnicama i umjetnicima te umjetničkom radu potrebna značajnija podrška i, što sa svim tim (novim i starim) prostorima kulture?

Kultura i umjetnost povijesno su važni za identitet i razvoj grada Rijeke, kao i za kvalitetu života njegovih građanki i građana. Ipak, ona se danas nalazi u brojnim problemima. Stoga organizacija u kulturi Građani svome gradu online tribinu o kulturnoj politici Rijeke organizira kako bismo od budućih donositeljica i donositelja javnih politika čuli o mjestu koje kultura zauzima u njihovom političkom programu.

Dolazak na tribinu potvrdili su:
Ana Blečić Jelenović, Lista za Rijeku
Marko Filipović, SDP
Nikola Ivaniš, Primorsko-goranski savez
Vlado Mezak, nezavisni kandidat
Katarina Peović, Radnička fronta
Davor Štimac, nezavisni kandidat
Vedran Vivoda, Akcija mladih
Nebojša Zelič, Možemo! Rijeka.

Razgovor će moderirati novinar i pisac Davor Mandić.

Tribina će se održati u srijedu, 7.4. s početkom u 17:00 sati. S obzirom na važeće epidemiološke mjere, umjesto u HKD-u na Sušaku, bit će održana putem Zoom platforme, a moći će ju se pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici GSG-a.

Predviđeno vrijeme trajanja tribine je 2 sata, od 17:00 do 19:00 sati, uz mogućnost produljenja za pola sata, sukladno interesu i pitanjima publike.

Zoom link: https://zoom.us/j/94507442312…
Meeting ID: 945 0744 2312
Passcode: 833790

YouTube link za praćenje tribine: https://www.youtube.com/watch?v=VikqZk

HKD klub
Skip to content