Uhvati film

Uhvati film međunarodni je filmski festival kratkih filmova (do 30 minuta), koji se održava u četiri države, a u Hrvatskoj već nekoliko godina uz podršku Hrvatskog audio-vizualnog centra – HAVC. Teme filmova vezane su uz invaliditet, tako da je u filmu zastupljena određena vrsta invaliditeta kroz osobu koja glumi u filmu ili je autor samog filma – ali ipak sam invaliditet ne smije biti akter. On je tek primjetan kao faktor koji se premostio.

Sadržaji filmova festivala Uhvati film doprinose boljem razumijevanju načina i kvalitete življenja, općenito, ne samo u kontekstu invaliditeta, zbog toga što ljudi uglavnom bježe ili okreću glavu od situacija koje su im nepoznate i prema kojima ne znaju kako bi se postavili. Kroz obradu teme daju se različite poruke o humanim vrijednostima, počevši od promišljanja različitosti između ljudi, ali i potreba osoba sa invaliditetom pa se na taj način omogućuje njihova bolja integracija u društvo. Osim toga, kako su autori filmova ili pojedini glumci u filmovima osobe sa invaliditetom, Festival služi i kao poticaj i inspiracija drugim osobama sa invaliditetom bilo da se okušaju u takvoj vrsti stvaralaštva ili da pokrenu svoju kreativnost u nekom drugom smjeru i ostvare ugodniji i ljepši život.


Ulaz je besplatan uz dobrovoljnu donaciju i obaveznu rezervaciju ulaznica na stranici www.spirit-ri.hr.

Za događanje nije potrebno posjedovati COVID potvrdu jer se izvodi sa smanjenim kapacitetom gledališta, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature i upisivanje u evidenciju pri ulasku.

HKD klub
Skip to content