TranziT: Od muhe do slona [Sanja i Till Frühwald (VRUM)]

TranziT – europski festival suvremenih kazališnih praksi promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala nezavisna kazališta koja predstavljaju vaninstitucionalni marginalizirani kulturni i umjetnički sektor, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.

Od muhe do slona (plesna predstava 4+)
“Važno je biti velik i iznutra”
Postoje trenutci kad smo mali, ali veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali… da, i što sad?
Istražujemo što znači biti veliki i mali.
Što sam ja sposoban napraviti, a što ti?
Po čemu se razlikujemo?
‘’Vidi što mogu napraviti!’’
Ponekad smo poprilično veliki, makar smo još uvijek mali.
Ponekad pljušte zabrane – nemoj ovo, nemoj ono!
Kako da postanemo veliki kad se osjećamo malima?
S puno mašte i veselja za igru, VRUM pjesmom i plesom pokazuje djeci u dobi od 4 godine nadalje, koliko su proporcije relativne i da centimetri, kilogrami i litre nisu najvažniji. Sat nabijen energijom i pozitivnošću koji uveseljava mlade gledatelje.

Od muhe do slona…
…je suvremena i inetraktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju.
…postavlja VELIKA pitanja o MALIM stvarima. Što je malo, a što je veliko? Tko je mali, a tko veliki čovjek?
…govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.
…govori o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.

Sanja Tropp Frühwald je trenutno bazirana u Zagrebu i Beču, gdje radi kao izvođačica, koreografkinja, redateljica, producentica, organizatorica i plesna pedagoginja u polju suvremene plesne umjetnosti. Velika većina njezinog rada posvećena je umjetničkoj inovaciji u polju plesa za mladu publiku, razvoj publike i međugeneracijski društveni rad. Dobitnica je i nekoliko nagrada od kojih i Nagradu UPUH-a za izuzetan doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj 2012. godine.

Till Frühwald je studirao glumu na umjetničkom fakultetu Mozarteum u Salzburgu od 2005. do 2009. Zatim je tri godine bio stalni član ansambla Jungle Schauspielhaus Düsseldorf – nakon toga je počeo raditi kao nezavisni umjetnik. 2010. godine proglašen jednim od najboljih mladih glumaca u NRW Critics’ Survey te je primio nagradu Ensemble Actor Award za produkciju Demian – History of a Youth, za ulogu Demiana. Produkcije Demian i Die besseren Wälder nominirane su za kazališnu nagradu Faust, 2011. i 2013., dok je predstava Pinocchio 2017. nominirana za nagradu Stella. Zajedno sa Sanjom Frühwald je 2015. godine osnovao VRUM Performing Arts Collective u Austriji (udruženje za umjetnost i kulturu) sa sjedištem u Beču.

Koncept i režija: Sanja i Till Frühwald
Izvedba: Sunčica Bandić, Marko Gašparović, Linda Tarnovski
Glazba: Damir Šimunović
Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Video: Davor Konjikušić


Ulaznica: 50 kn / €6,64
Zbog ograničenog broja publike, obavezna je prijava putem prijavnog obrasca na www.krila.org nakon čega ćete zaprimiti e-mail potvrde i uputu za plaćanje.

HKD klub
Skip to content