TranziT: Bi-Polar B(e)ar/e [Marin Lemić (ON/A)]

TranziT – europski festival suvremenih kazališnih praksi promovira europske i domaće nezavisne izvedbene umjetnike i mala nezavisna kazališta koja predstavljaju vaninstitucionalni marginalizirani kulturni i umjetnički sektor, dok programski donosi radove koji su u sinkronicitetu sa suvremenom publikom te društvenim i tehnološkim kontekstom.

Bi-Polar B(e)ar/e
Koja je granica izdržavanja, a koja sreće? Kako pronalazimo svoj glas u svijetu ispunjenom zadanim ponašanjima i poželjnim obrascima? Upravo su ovo pitanja kojima se kroz plesnu predstavu Marina Lemića plesom, riječju i glazbom pokušava iznaći odgovore. Bi-Polar B(e)ar/e pogled je na višestrukost kojom svaki pojedinac obiluje. Introvertiran je i povučen u sebe, a u borbi sa sobom često se lomi i plastički postaje tek kakvom marionetom. Istovremeno, katkad toliko izlazi u ekstrovertiranost – postaje čisti zabavljač, čisti performer za mase u kojima i dalje ostaje lišen vlastite unutarnje vrijednosti.

Marin Lemić
Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten- de Theaterschool) u Nizozemskoj. 2011.godine je diplomirao na odsjeku suvremenog plesa na istoimenoj akademiji. Od 2012. do 2016. godine radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje radi sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong. Trenutno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk, Michael Langeneckert, Cocoon Dance. 2019. godine autorski projekt “Transformers” koji stvara zajedno sa plesnom umjetnicom Idom Jolić dobiva dvije nagrade od strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: Najbolja koreografija (Jolić/Lemić) i Najbolja pojedinačna izvedba (Jolić). 2020. godine dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u predstavi “Transformers” koja je ujedno i nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje.

Koreografija i izvedba: Marin Lemić
Montaža glazbe: Luka Gamulin
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
Fotograf: Nika Petković


Ulaznica: 50 kn / €6,64
Zbog ograničenog broja publike, obavezna je prijava putem prijavnog obrasca na www.krila.org nakon čega ćete zaprimiti e-mail potvrde i uputu za plaćanje.

HKD klub
Skip to content