Toni Meštrović: Like a Woman’s Soul

Galerija Kortil otvorenjem multikanalne zvučne instalacije “Like a Woman’s Soul” autora Tonija Meštrovića završava svoju ovogodišnju izložbenu sezonu. Izložba se otvara u ponedjeljak 21. prosinca u 19 sati, a moći će se pogledati (i poslušati) do 5. siječnja 2021. godine.

O svom radu autor kaže: Zvučna kompozicija “Like a Woman’s Soul” nastala je kao svojevrsni nastavak ranijeg rada “Abyssos” iz 2004. godine. Dok video/zvučni rad Abyssos nastaje iz opčinjenosti morskim dubinama, u ovom se radu ta fascinacija odnosi na neodoljive dubine i nedokučivost žene. Izvorni zvukovi tjelesnosti i tijela u ljubavnom zanosu odsvirani kroz SuperCollider softverski instrument doživljavaju svoju transformaciju u strukturirani apstraktni sonički doživljaj. Kao i u većini drugih zvučnih radova izvor inspiracije, što je u ovom slučaju žensko tijelo, tretirano kao svojevrsni muzički instrument. Zvučna kompozicija se reproducira kroz 12 standardnih zvučnika, 1 subwoofer te 6 usmjerenih zvučnika što je sveukupno 19 audio kanala postavljenih u kružnoj formaciji imerzivne surround instalacije u prostoru.

Toni Meštrović multimedijski je umjetnik koji najčešće djeluje u formi video i zvučnih instalacija. Nakon završene Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, zbog interesa za elektronske audiovizualne medije svoje obrazovanje nastavlja na International Sommerakademie für Bildende Kunst u Salzburgu te na poslijediplomskom studiju Medienkunst na Kunsthochschule für Medien u Kölnu.

Radno vrijeme Galerije Kortil je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati, a ulaz je slobodan.

HKD klub
Skip to content