Emir Hadžihafizbegović: Sve je do nas

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke poklanja monodramu Sve je do nas velikana bosansko-hercegovačkog glumišta Emira Hadžihafizbegovića.

Hadžihafizbegović želi da se progovori o stanju duha koji je, kako smatra,  pod ozbiljnom manipulacijom. Ovo je upozoravajuća priča. Priča koja nas tjera da se dublje zamislimo.

Emir u predstavi glumi profesora matematike, koji dobije otkaz s posla. Kroz praktične primjere iz stvarnog života, prenosi današnje stanje našeg društva. Ova monodrama je jedna vrsta krika i meditacije o svemu kroz što prolazi bosansko-hercegovačko društvo.

Govorim o stanju duha, problemima unutar haustora pa do globalnih problema, pa do krize autoriteta na svjetskom nivou, gdje su pogrešni ljudi blizu pogrešnih dugmadi koja mogu da stisnu. Lik koji to saopštava je profesor matematike koji je ostao bez posla, jer mi živimo u društvu u kome što više saopštavaš istinu, sve si bliže ludnici i živimo u zombizovanom ambijentu, lobotomičnom.
Emir Hadžihafizbegović


Ulaz na predstavu je besplatan, uz obaveznu rezervaciju na adresu vbnmgri@gmail.com.

Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave. Obavezno nošenje zaštitne maske.

HKD klub
Skip to content