Splićanke [Gradsko kazalište mladih Split]

Cabaret Splićanke autora i redatelja Ivana Lea Leme, jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća koju je u Splitu pogledalo više od 13.000 ljudi, 8. veljače gostuje u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant mudrosti coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu naj, a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantnoj opterećenosti s društvenom pripadnosti, odnosno šta će svit reć.

Iako je bila najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret Splićanke izazvala je toliko veliki interes publike da se na njezin zahtjev nastavlja i dalje prikazivati.


Tajanje predstave: 90 min

Ulaznice po cijeni od €10 (75,34 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije.
Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Skip to content