Revija lutkarskih kazališta

Jubilarna 25. revija lutkarskih kazališta, koja će se ove godine održati od 2. do 10. studenog, u Rijeku donosi čak 10 predstava, kao i raznolik radionički i popratni program.

Tijekom 25 godina postojanja, Revija je izrasla u međunarodnu manifestaciju iznimne kvalitete i svake godine iznova okuplja respektabilne lutkare i lutkarska kazališta iz Hrvatske i inozemstva. Međutim, zbog situacije uzrokovane koronavirusom, ove godine naglasak je na hrvatskim kazalištima – moći ćete uživati u predstavama Kazališne družine Pinklec, Gradskog kazališta lutka Split, Kazališta lutaka Zadar, Zagrebačkog kazališta lutaka, Teatra Puna kuća, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Teatra Poco Loco i Kazališne družine Teatar Fort Forno.

Budući da je cijela jubilarna Revija pod znakom Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture, realizirat će se i suradnja EPK gradova te će se pridružiti i dugogodišnji suradnici Gradskog kazališta lutaka iz regije iz Lutkovnog gledališča Maribor, Slovenija i Lutkarskog kazališta Mostar, Bosna i Hercegovina. Program Revije održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Gradskom kazalištu lutaka, Galeriji Kortil i RiHubu.

Više informacija na stranicama Revije.

Skip to content