Radojka Šverko / HKD-ov božićni gala koncert

Zvijezda ovogodišnjeg HKD-ovog božićnog gala koncerta u subotu 17. prosinca jedna je od naših najvećih glazbenih diva, prepoznatljivog raskošnog glasa – Radojka Šverko.

Dvosatni program bit će oplemenjen pjesmama iz Radojkinog repertoara uz poneku božićnu pjesmu te zvučnu kulisu Benda profesora Babina i pratećih vokala. Osmoro umjetnika bit će prekrasna, filigranska nadopuna glasu Radojke Šverko.

Velik dio publike Radojku Šverko možda najbolje prepoznaje po uspješnicama mediteranskog stila poput Kud plovi ovaj brod i Lanterna, no ona je tijekom svoje bogate karijere snimala i izvodila razne žanrove: pop (Jule Styne, Bob Merrill: People), rock, soul, jazz, gospel (Paul Simon: Bridge Over Troubled Water) i world glazbu te je surađivala s brojnim autorima i glazbenicima. Radojka Šverko naša je i najnagrađivanija estradna umjetnica. Nagrade je osvajala kako na domaćim, tako i na inozemnim festivalima: Tokio, Los Angeles, Seoul, Madrid, Atena, Caracas, Malta, samo su neki od gradova na čijim je festivalima Radojka oduševila žiri i publiku, najčešće izvodeći pjesme Alfija Kabilja.

Dio svoje karijere provela je igrajući glavne uloge u glazbeno-scenskim djelima – rock operama Gubec beg, Ave Maria, Grička Vještica, Nerina pjesma te mjuziklima Jadnici, Karolina Riječka i Mirakul – te su tako i neki songovi iz tih djela postali dijelom Radojkina standardna repertoara. Manje je poznato kako Radojka već desetljećima rado i često nastupa u sakralnim prostorima, izvodeći klasičnu glazbu.

I na kraju, kao potpis ovom prekratkom opisu jedinstvene karijere, zasigurno mora stajati jedna od mnogobrojnih poznatih i nezaboravnih pjesama Radojke Šverko – pjesma koju je za ovu divu napisao poznati šansonijer i skladatelj Zvonko Špišić – Život moj.


Ulaznica po cijeni od 100 kn (€13,27) u pretprodaji ili 120 kn (€15,93) na dan koncerta uključuje i piće dobrodošlice Destilerije Aura. Ulaznice je moguće kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Popust za članove HKD kluba: 20% uz upisivanje kȏda s članske iskaznice

Popust za umirovljenike i studente: 50%
Popust se ostvaruje isključivo na blagajni HKD-a, koja je otvorena sat vremena prije predstava.
Umirovljenici ostvaruju popust uz predočenje iskaznice Matice umirovljenika ili osobne iskaznice na kojoj se vidi da je osoba starija od 65 godina, a studenti uz predočenje x-ice.

Skip to content