Port of Dance – VR / Simona Deaconescu: Virtual (living) room

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u 18 sati u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača.

Simona Deaconescu: Virtual (living) room
Kadri Sirel, karizmatični plesač estonskog porijekla, i Zelda, izmišljeni lik zamišljen kao umjetna inteligencija, osmislili su vlastitu mapu uma. Zajedno, Kadri i Zelda pokušavaju riješiti misterij iza procesa pamćenja spontano nastale ali nikada prezentirane koreografije. Izgrađen s ironijom i opuštenošću, odnos između njih je dinamičan i neizvjestan. Prisutnost javnosti postavlja pitanja o tome kako treba gledati na izvedbu i koja je uloga svakog sudionika ovoj razmjeni informacija i emocija.
Trajanje predstave: 20 min

Simona Deaconescu rumunjska je koreografkinja i redateljica koja radi u različitim žanrovima i formatima. Ispituje društvene konstrukte, na granici znanstvene fantastike i objektivne stvarnosti, ponekad s ironijom i crnim humorom.


Ulaz na VR predstavu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

HKD klub
Skip to content