Port of Dance – VR / Linda Hayford: AI/She/Me

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u 18 sati u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača.

Linda Hayford: AI/She/Me
Brat i sestra igraju se svojim sličnostima i suptilnim razlikama, u igri koja otkriva njihovu jedinstvenu povezanost. U djelu Al/She/Me Linda Hayford razvija svoje istraživanje o metamorfozi i fizičkoj transformaciji, usredotočujući se na odnos brata i sestre i promatra utjecaje jedno na drugo. Više od riječi i implicitne empatije, ovaj duet svakom od izvođača nudi mjesto za razvoj vlastite individualnosti.
Trajanje predstave: 35 min

Foto: Benoîte Fanton

Francuska plesačica Linda Hayford započela je učiti Funk stil plesanja kroz Poppin tehniku od svog brata Mikea Hayforda s kojim nastupa u ovoj predstavi, te se nastavila baviti različitim stilovima hip hop estetike, kao što su New style i House Dance. Uzimajući preklapanje stilova kao svoju polazišnu točku, Linda Hayford pronalazi zajedničku nit između raznih emocionalnih i fizičkih stanja i usmjerava svoje estetsko istraživanje na metamorfozu, kao i na razvoj vlastitih gesta pod nazivom Shifting Pop.


Ulaz na VR predstavu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

HKD klub
Skip to content