Port of Dance – VR / IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u 18 sati u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača.

IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy
Krenuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet. Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali. Obvezali smo se.
Trajanje predstave: 40 min

Foto: Alicia Clarke

IgorxMoreno naziv je talijansko-baskijskog kolektiva dvojice koreografa Morena Solinasa i Igora Urzelaija. Njihovi radovi proizlaze iz fascinacije ljudima i njihovim specifičnostima. Kroz koreografiju, neverbalnim jezikom stvaraju iskustva koja iznenađuju, potiču i uznemiruju.

Predstava Idiot-Syncrasy snimljena je u tehnici virtualne stvarnosti u siječnju 2022. godine na pozornici HKD-a na Sušaku, u sklopu projekta Springback Ringside koju HKD provodi u partnerstvu s plesnom mrežom Aerowaves. Projekt je podržao Perform Europe, financiran fondovima Europske unije.


Ulaz na VR predstavu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

HKD klub
Skip to content