Port of Dance – VR / Enya Belak: Blue Ink

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u 18 sati u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača.

Enya Belak: Blue Ink
Blue Ink propituje granice i apsurdnost birokracije, koja povezuje ljude u međuprostoru. To je odraz trenutne osobne i političke neravnoteže. Stanje nepoznatog, nedostojnosti, straha, izolacije, krhkosti, povjerenja i moći. Blue Ink se bavi temom granica; prostorno, fizičko i osobno. Usredotočuje se na birokratske komplikacije koje oblikuju ljudsku sadašnjost.
Trajanje predstave: 15 min

Enya Belak je slovenska redateljica, koreografkinja i umjetnica s adresom u Londonu. Njezin rad dodiruje različite umjetničke prakse i discipline koje se međusobno isprepliću. Tijelo postaje glavni istraživački fokus njezina rada odražavajući pozadinu suvremenog plesa i koreografije.


Ulaz na VR predstavu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

HKD klub
Skip to content