Port of Dance: Poliana Lima / Things move but they do not say anything

Ograničene na jedno mjesto, osam se žena upušta u beskrajne pokrete. Ustrajnost, otpor, identitet i različitost, teme su u srži koreografske strukture predstave Things move but they do not say anything. Istražujući geste kroz minimalistički i ponavljajući obrazac, koreografkinja Poliana Lima sastavlja partituru napravljenu od pokreta i zvukova koji grade trajno i atmosfersko putovanje kroz različita fizička stanja. Iz ove formalne vježbe koju provode plesačice, proizlaze napetost, agonija i oslobađanje. Možemo se zapitati – da li predstava Things move but they do not say anything hvata u koštac s gorućim pitanjem: koje je žensko mjesto u društvu u kojem živimo?

Brazilka Poliana Lima je koreografkinja, plesačica i pedagoginja sa sjedištem u Madridu. Ples je za nju alat za razgovor o ljudskom stanju i misteriju našeg postojanja. U svom radu Lima istražuje mogućnosti visoko funkcionirajuće minimalističke poetike tijela kroz identitet i pamćenje kao ključne aspekte povezivanja s publikom. Ove se teme također referiraju i na njezin pedagoški pristup koreografiji, izvedbi i poučavanju. Diplomirala je društvene znanosti na Državnom sveučilištu Campinas i trenirala klasični balet i suvremeni ples u Sao Paulu.

Foto: Alvaro Gómez Pidal

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstava na blagajni HKD-a.


Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka. Posjetitelji se pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

HKD klub
Skip to content