Port of Dance: Emese Cuhorka & Csaba Molnár / Masterwork

Kulturne reference i hiroviti pokreti srž su dueta Masterwork Emese Cuhorka i Csabe Molnár. Razvijajući se kroz set vinjeta, ovaj komad istražuje načine na koje tijelo baca kulturna značenja i simbole projicirane na njega tijekom vremena. Koristeći predmete kao kostime koji blokiraju kretanje, tijelo preoblikuje svoju autonomiju u naletu funkcionalnih prepreka. Svako je tijelo remek-djelo za sebe, stvoreno od sebe i okoline. Modificirajući tijelo, Cuhorka i Molnár manipuliraju okolinom i prizivaju slobodu redefiniranja.

Plesačica, pedagoginja i koreografkinja, Emese Cuhorka diplomirala je na Budimpeštanskoj akademiji za suvremeni ples 2011. Surađivala je s Adriennom Hódom od 2007. godine, a član je Hodworksa od 2009. godine. Zainteresirana je za eksperimentiranje s formama i formatima izvedbe, Cuhorka surađuje s kazališnim kućama kao što su TÁP Színház, Dollár Papa Gyermekei, a redovito predaje suvremeni ples i improvizaciju za amatere i profesionalce. Više od deset godina radi na istraživanju pokreta s Lászlom Fülopom i zajedno s Csabom Molnár razvija umjetničku rekontekstualizaciju supkultura.

Plesač i koreograf Csaba Molnár teži pomirenju radikalnih krajnosti. Njegov je glavni interes istražiti kako različiti načini izražavanja, kada se uspoređuju, mogu transformirati najprivatnije pojave ljudskog života u univerzalno i oslobađajuće kazališno iskustvo. Započeo je profesionalno usavršavanje na Budimpeštanskoj akademiji za suvremeni ples, a plesno obrazovanje završio je dvogodišnjim programom na P.A.R.T.S u Bruxellesu. Ubrzo nakon toga pridružio se talijanskoj plesnoj kući Compagnia Virgilio Sieni, a 2010. postao je član mađarske tvrtke Hodworks.

Foto: Emese Cuhorka

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstava na blagajni HKD-a.


Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka. Posjetitelji se pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

HKD klub
Skip to content