Periskop // Roberta Milevoj: Rob3rta
Rob3rta - foto Andi Bančić

ROB3RTA treći je u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave Roberta, Roberta (2010) i Opet Roberta (2013). U dosadašnjem stvaralaštvu, autorica se bavila propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe. 

Autoricu u okviru ovog projekta primarno interesira analiza kapaciteta vlastitog izvođačkog tijela, kapaciteta koji su nužno uvjetovani unutarnjim sadržajima, a pri čemu se kao centralno pitanje nameće sljedeće – na koji način osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu te kako obilježja vlastite (ženske) prirode i modusi njene manifestacije u plesnoj izvedbi, mogu uvjetovati drugačije poetske pristupe plesnom materijalu i koreografiji. Tijelo se ovdje promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

Koreografija i izvedba: Roberta Milevoj
Glazba: Miro Manojlović
Svjetlo: Saša Fistrić
Kostim: Desanka Janković
Suradnik pri projektu: Matija Ferlin
Fotografije: Andi Bančić
Dizajn plakata: Matija Ferlin
Prijevod: Ana Uglešić
Produkcija: umjetnička organizacija NIKAD KRAJA
Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH te realiziran u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom u Savičenti.


Ulaznice: 50 / 35 kn za učenike_ce, studente_ice, umirovljenike_ce i polaznike_ce radionica
Za sve programe potrebna je prethodna najava i rezervacija festival.periskop@gmail.com. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HKD-a nasušaku sat vremena prije početka predstave.

Za događanje nije potrebno posjedovati COVID potvrdu jer se izvodi sa smanjenim kapacitetom gledališta, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature i upisivanje u evidenciju pri ulasku.

HKD klub
Skip to content