Periskop 2022: Parte Parte [Petra Chelfi i Petra Valentić]

Smijeh, zabava, kultura, ples i akrobatika čekaju vas na sedmom izdanju jedinstvenog festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop u Rijeci!
Festival se održava od 22. 8. do 2. 9. na tri lokacije – HKD na Sušaku, Filodrammatica i Palach uz predstave suvremenog plesa i novog cirkusa te jednu site-specific predstavu. U popratnom programu u ponudi je cirkuska rezidencija, prezentacija rezidencijalnog rada, instalacija i dokumentarac kao dio programa Kino Cirkus te edukativni program uz radionice akrobatike i plesa.
Cjelokupni program možete pronaći na poveznici www.periskopfestival.com.

PARTE PARTE
Sva naša iskustva od rođenja pa nadalje, kao i ona koja nasljeđujemo, upisana su i pohranjena u tijelo, um i duh. Naše bivanje u sadašnjosti, naša percepcija sebe i okoline, odabir djelovanja kroz akcije i reakcije pa tako i naš pokret, naš vlastiti ples, odraz je svega doživljenog u osobnoj ili zajedničkoj povijesti. Parte Parte plesni je duet koji sagledava prostor koji se rastvara i uspostavlja između dva svijeta; onog kojeg doživljavamo ovdje i sada te onog koji je oblikovao nas i naša tijela mimo naše pažnje i svijesti.

Koreografija i izvedba: Petra Chelfi i Petra Valentić
Scenografija i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
Glazba: Miro Manojlović
Oblikovanje svjetla: Anton Modrušan
Fotografija: Jelena Janković
Grafičko oblikovanje: Martina Granić
Producentica: Petra Glad Mažar
Produkcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS, Mediteranski plesni centar
Uz potporu: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova
Zahvala: Zagrebački plesni centar, Ivana Pavlović, Andreja Jandrić, Filip Beatović, Matea Bilosnić, Nina Križan, Sintija Kučić, Rozalija Alexander
Premijera: 9. srpnja 2021.

Petra Chelfi bila je članica ZPA 2009. – 2018. U 2016. dodijeljena joj je Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju plesačicu s predstavom SPONE. Djeluje na polju pedagogije u plesu i jogi. Nakon dugog djelovanja unutar Zagrebačkog plesnog ansambla, osnovala je KOMPAKT – obrt za poduku i savjetovanje gdje uspješno kombinira jogu, ples i kazalište s psihologijom.

Petra Valentić diplomirala je na CODARTS, 2009. 2012. postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla, 2014. nominirana je za najbolju plesačicu u predstavi Anything. 2017. postaje predsjednicom Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS. 2020. postaje voditeljicom plesnog programa u Zagrebačkom plesnom centru na godinu dana.


Ulaznice po cijeni od 50 kn / €6,64 (35 kn / €5,65 za učenike/ce, studente/ice, umirovljenike/ce i polaznike/ce radionica) mogu se nabaviti na blagajni HKD-a jedan sat prije početka predstave.
Festivalska ulaznica: 200 kn / €26,54

HKD klub
Skip to content