Periskop 2022: Duel [Cirkorama / Cirkusfera / Un loup pour l’ homme]

Smijeh, zabava, kultura, ples i akrobatika čekaju vas na sedmom izdanju jedinstvenog festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop u Rijeci!
Festival se održava od 22. 8. do 2. 9. na tri lokacije – HKD na Sušaku, Filodrammatica i Palach uz predstave suvremenog plesa i novog cirkusa te jednu site-specific predstavu. U popratnom programu u ponudi je cirkuska rezidencija, prezentacija rezidencijalnog rada, instalacija i dokumentarac kao dio programa Kino Cirkus te edukativni program uz radionice akrobatike i plesa.
Cjelokupni program možete pronaći na poveznici www.periskopfestival.com.

DUEL
Četvero akrobata suočavaju se s ishodom susreta. Ponekad igraju jedan protiv drugog, ponekad igraju zajedno. Izbori zahtijevaju žrtvovanje njihove časti. Oni streme ka ciljevima i prihvaćaju poraz. Ponovno, kao bezbroj puta do sada, pogled je uprt u tebe. U tvojoj glavi odzvanja misao: koji će sada biti rezultat izazova? Promatraj. Predvidi. Reagiraj. Bezbroj puta, iznova i iznova, ali svaki put drugačije. Kroz izazov uviđaš istinu i ponovo upoznaješ sebe. Misli te vode van okvira prisutnosti i dovode do nestajanja smisla. Još jednom snažnom voljom zidaš kule u oblacima i još jednom one se urušavaju ispred tebe. I onda ponovo, kao bezbroj puta do sada, ti si pogleda uprtog u sebe.

Discipline: partnerska/zračna akrobatika
Koncept i izvedba : Danka Sekulović, Hristina Šormaz, Jelena Kalaica, Nemanja Jovanović
Stručni suradnici : Aleksandre Frey, Špela Vodeb, Nikola Mijatović
Glazba: Nikola Mijatović
Dizajn svjetla: Ana Pinter
Tehničari za svjetlo i zvuk: Milan Manić i Nikola Mijatović
Koprodukcija: Un loup pour l’homme, Cirkorama, Cirkusfera


Ulaznice po cijeni od 50 kn / €6,64 (35 kn / €5,65 za učenike/ce, studente/ice, umirovljenike/ce i polaznike/ce radionica) mogu se nabaviti na blagajni HKD-a jedan sat prije početka predstave.
Festivalska ulaznica: 200 kn / €26,54

HKD klub
Skip to content