PAARA-DOX – Terence Lewis Indo-Contemporary Dance Company: Indradhanush – The Indian Rainbow

Događanje je otkazano zbog tehničkih poteškoća.


Povodom Azadi Ka Amrit Mahotsav, proslave 75 godina indijske nezavisnosti, Indijska ambasada Zagreb i Turistička zajednica grada Rijeke poklanjaju građanima Rijeke i okolice besplatni nastup plesne grupe PAARA-DOX iz Indije, skupine za suvremene i umjetničke izvedbe koja uključuje 19 iskusnijih plesača iz Terence Lewis Contemporary Dance Company.

Za današnji svijet Indija je sinonim za Bollywood, a to je ono što će PAARA-DOX dovesti na pozornicu HKD-a na Sušaku – prasak boja, živosti i začina, Bollywood u kombinaciji s vrhunskim suvremenim vještinama, koji će zajedno stvoriti prekrasne vizualne slike.

Terence Lewis Contemporary Dance Company, proglašena je za najbolju indijsku plesnu trupu, a zajedno s Terence Lewis Professional Training Institute priznate su kao najpopularnije i najuglednije plesne organizacije u zemlji. Oboje skupine istražuju ples u različitim poljima – edukacija, istraživanje, umjetnički i komercijalni pristup. Talentirani tim profesionalnih plesača i pedagoga te osnivači kompanije Terence Lewis i Mahrukh Dumasia, zaduženi su za odabir trening plesača.

Osnivač i umjetnički direktor majstor Terence Lewis nadaleko je poznat kao vodeći indijski koreograf, plesač i TV sudac te višestruki osvajač rekorda iz Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Doktor je izvedbenih umjetnosti za ples, što je počasna titula koju dodjeljuje Nacionalni institut za obrazovanje i istraživanje iz New Delhija, kao priznanje za njegova postignuća na polju plesne umjetnosti. Terence je samouki umjetnik koji je svoje vještine usavršavao na radionicama u Alvin Ailey School of Dance u New Yorku, a bio je prvi Indijac koji je dobio stipendiju za studiranje na Impulstanzu u Beču, vodećem svjetskom festivalu suvremenog plesa gdje je i jedini redoviti učitelj iz Indije. Razvio je novi stil plesa, Indo-Contemporary, koristeći svoje iskustvo u indijskom plesu i Bollywoodu koje kombinira sa suvremenom tehnikom.

Mahrukh Dumasiji kreativna je voditeljica, glavna koreografkinja i voditeljica programa Terence Lewis Contemporary Dance Companya. Bila je među prvim Indijcima koja je dobila prestižnu Dance Web stipendiju na Impulstanz – Vienna International Dance Festivalu. S tehničkom pozadinom u plesu i koreografiji, strašću za kreativnim pisanjem i prirodnim darom za dramsku vizualizaciju, ona vješto spaja umjetnost i zabavu i pretvara svoje pisane predloške u čarobnu stvarnost na pozornici.

HKD klub
Skip to content