Oštija…

Glume, pjevaju i sviraju:
Zoran Kinkela Mežnjar  
Andy Cech 
Zoran Ravnić  
Dražen Turina Šajeta 
Damjan Grbac

Oštija… je glazbeno-scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom između sudionika predstave koji oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera.

Predstava je zamišljena kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave.

Mudre izreke kao što su Za kumpaniju se j’ i pop oženil, Kamo gre brod neka gre i barka te mnoge druge, bit će predstavljene u kratkim pričama koje ove aforizme oživljavaju i daju im pravi smisao.

Grupa zaljubljenika u čakavski govor, odlučila se na oživljavanje domaćih aforizama. U današnjem domaćem govoru postoji niz aforizama koji se sve manje upotrebljavaju s obzirom da žive samo u čakavskom govoru. Oni žive kroz situacije, govor, komunikaciju. Kao što je i čakavština sve manje zastupljena u društvu shodno promjenama u društvu i dolaskom novih kultura na naše područje tako i aforizmi sve više gube svoje mjesto. Izrađeno je već nekoliko serijala video filmića kroz koje se promoviraju aforizmi. Upravo kroz tu kratku konverzaciju oživljavaju se domaći aforizmi koji u tom trenutku zažive i imaju svoj značaj. Uz glumce, atmosferu, ambijent, komedijalni pristup te spontanost, filmići su montirani na način da su prilagođeni smartfonima, tabletima, kompjuterima, društvenim mrežama što svjedoči skoro preko četiri  tisuće pratitelja projekta, prosječno preko tri tisuće pogleda pojedinog videa.


Ulaznice po cijeni od 70 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave. Obavezno nošenje zaštitne maske.

HKD klub
Skip to content