Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere jedna je od najdugovječnijih na zagrebačkom kazališnom repertoaru (od 2013. godine). Ovaj tekst igran je na mnogim svjetskim pozornicama, a uz francusku i nizozemsku, hrvatska produkcija jedna je od najuspješnijih. Da je publika zavoljela predstavu, potvrđuje puno gledališta u Zagrebu (Scena Vidra) i na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, a ima gledatelja koji su je gledali i pet puta.
Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand upa s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo izvodi Roman Šušković-Stipanović uz pomoć off glasova žene (Darija Knez Rukavina) i muža (Boris Svrtan).

O predstavi
Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.
Predstava svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.
Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem druge strane. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.

Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.


Ulaznice po cijeni od 70 kn (€9,29) moguće je kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

HKD klub
Skip to content