Dvije tisuće četiristo sedamdeset sekundi [Riječko kazalište mladih Kamov]

„I dok su bili u kazalištu, činilo im se kao da je onaj život koji se prikazivao na pozornici na neki tajanstven način stvarniji od njihovog vlastitog, svakodnevnog.“

Ono što je započelo kao predstava o procesu nastajanja kazališne predstave sa željom da upoznamo publiku sa svima onima koji se rijetko mogu vidjeti na pozornici, a bez kojih kazališna predstava ne bi mogla nastati – redateljem, dramaturgom, scenografom, kostimografom, producentom, scenskim radnicima…– postalo je priča o neobičnoj skupini djece koja živi u ruševinama jednog napuštenog kazališta i pokušava pobjeći opasnim kradljivcima vremena; postalo je priča u priči. Priča koja se, dok nastaje, povremeno prekida i zaustavlja kako bi se potom ubrzala ili usporila – ili pak, potpuno promijenila.

Predstava „Dvije tisuće četiristo sedamdeset sekundi“ nastala je prema motivima romana-bajke „Momo“ njemačkog pisca Michaela Endea i improvizacijama polaznika koji su posljednjih nekoliko mjeseci promišljali proces nastajanja kazališne predstave. Ovu ozbiljno neozbiljnu ili neozbiljno ozbiljnu priču o kazalištu i nekim njegovim zakonitostima i posebnostima, ispričat će vam mladi glumci koje povezuje velika i vrlo ozbiljna ljubav prema kazalištu.

U predstavi sudjeluje dramska skupina koju čine djeca i mladi u dobi od 14 do 17 godina.

Glumci i ko-autori: Ema Blasich, Nina Berdik, David Crnjaković, Niko Bazzara, Klara Cota, Pia Ferlin, Emilija Ilić, Mia Janković, Ilina Lukić, Lun Žic Paskuči, Petra Polić, Anja Peloza, Ema Seifert, Dora Smokrović, Noel Trošelj, Mirna Vratarić.

Suradnica za glumu: Ana Marija Brđanović

Suradnica za pokret: Noemi Dessardo

Suradnici za kostimografiju i scenografiju: Sara Viljušić, Tena Njegovan i Kaja Resman, studentice Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, pod mentorstvom profesorice Barbare Bourek i profesora Stefana Katunara

Dramska pedagoginja: Nikolina Hrga


Ulaz je slobodan, a rezervacija obavezna na mail rkm.kamov@gmail.com.

HKD klub
Skip to content