Ljubav za ljubav [Malik] / premijera

Ljubav za ljubav (LJ za LJ) je predstava o čaroliji za koju nam ne treba čarobni štapić, o onome što je beskonačno, neodređeno i nema zakona, smisao života, htjeli mi to priznati ili ne. Jer ljubav je neizbježna i bez nje ne možeš voljeti niti biti voljen, premda može imati posljedica lansirajući te među zvijezde pa potom strovaljujući u najdublje ponore….

To su samo neka od promišljanja mladih glumaca-ica, različitih dobi u velikom rasponu, koji su uz puno razgovora, emocija i improvizacije pretočili ono šta za njih jeste ljubav i trebala bi biti, u svoje tekstove o njoj.

Razmišljanja mladih glumaca-ica, autora-ica tekstova predstave, profesionalni kazališni umjetnici, autorski tim predstave, pretočio je u post dramsku predstavu čija radnja nije linearna a izgovorena riječ nije jedino objašnjenje „ljubavi“ koja u racionalnom i iracionalnom spektru može, hoće i želi dodirnuti publiku.

Više od 100 crvenih balona u obliku srca koji su na sceni simbol su nas samih. Svih, i glumaca-ica na pozornici i publike u gledalištu, koji smo svi VELIKA LJUBAV. Rođeni u njoj i za nju. Razmjenjujući je i nesebično dajući jedni drugima, plešući s njom i u njoj, ljubav postaje jedini i najvažniji nematerijalni uvjet života. Svih nas na Planeti Zemlji: i ljudi i životinja i biljaka…. gdje je SRCE fizički organ koje svojim neumornim ritmom predstavlja bit života. Čak i onda kada neujednačeno i uzbuđeno tuče, kada se zaljubimo ili mislimo da nam nije dovoljno uzvraćena, da je nemamo dovoljno…

Ma, nema veze, kako kaže u predstavi jedan glumac osmaš, nakon svojih prvih zaljubljivanja. Svi imamo loše dane, ali zato imamo uvijek i nekog da taj dan učini dobrim, da se probudio i krenemo u još jedan novi dan, odgovara jedna od mlađih glumica dok treća, starija od oboje, viče: Jedva čekam ponovno se zaljubiti i vjerovati svemu što je lijepo. Trčati glavom bez obzira izmaštanim putevima zbilje, s naočalama u kojima su sve boje šarenije, a problemi nevidljivi.

Autorski tim:
Redateljica/dramaturgija izvedbe: Denis Kirinčić
Suradnica u režiji/dramaturgiji izvedbe: Nerma Kreso Kavain
Kostimografija: Tajči Čekada
Oblikovanje zvuka/glazba: Enver Krivac
Oblikovanje rasvjete: David Dubrović
Oblikovanje vizuala/snimanje: Tajana Vučenov
Fotografije: Tanja Kanazir
Asistent student svima u svemu: Edi Kačarik

Glumci u dobi od 7-20 godina, autori tekstova predstave:
Eufemija Babić, Ena Ban, Petra Borovac, Mia Demirović, Enea Frlan, Jan Ilić, Laura Ivas Jurković, Vanda Linić, Dino Petrinić, Karin Sušanj, Lucija Šimunić, Luka Troskot

Predstava traje oko 60 min.
Primjerena je svim uzrastima (11+)

Publika na predstavi samo uz poziv/pozivnicu organizatora.

HKD klub
Skip to content