Posve prirodno – Sanja Ipšić Randić i Melita Sorola Staničić

Izložba radova dvije riječke autorice, Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU Rijeka koja je bila održana krajem prošle i početkom ove godine u galeriji Juraj Klović. Nagrada je ustanovljena kao oblik suradnje HKD-a/galerije Kortil i HDLU Rijeka.

Sanja Ipšić Randić izlaže radove iz dva ciklusa, prvog kojim se bavila posljednjih nekoliko godina i zaokružila ga izvedbom instalacije u Dječjoj kući te recentnim radovima kojima otvara novi ciklus. Polazišta za slike fragmenti su Sanjinog osobnog iskustva, nadahnuti doživljenim i percipiranim segmentom poznatog i bliskog podneblja. Oslikana platna velikih formata prostor su vizualnih istraživanja i novih iskustava.

Melita Sorola Staničić također se bavi prirodom kao motivom, ali je ona postala i sastavnim dijelom njenog kreativnog procesa. Melita dokumentira te procese i opažene promjene u prirodi, ali istovremeno prepoznavajući vlastite prirodne ritmove i emotivna raspoloženja nastoji uravnotežiti energije između vanjskog i unutarnjeg iskustva.

HKD klub
Skip to content