Indefinite Frequency / Beskonačna frekvencija

Indefinite Frequency / Beskonačna frekvencija dinamičan je plesni koncert u izvedbi trojice plesača i četvorice udaraljkaša. Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije koje se neprestano mijenjaju, a među kojima plesači plove kroz dinamični spektar pokreta i stanja. Djelo je nastalo iz zanimanja autora za ulogu sjećanja u sadašnjem trenutku i bavi se sekundarnim efektom koji naizgled i beznačajna iskustva imaju na naš identitet. Glazba, pokret i svjetlo spajaju se u bogatu tapiseriju teksture, vremena, prostora i arhitekture. Pitanja kvantne mehanike, polariteta i dualnosti prožimaju ovo djelo, a tijelo koje pleše postaje provodnik za ostvarenje i aktualizaciju nedokučivih vidova koji nas čine onime što jesmo. Ovo je predstava o bezgraničnoj mreži povezanosti i konstelacija između plesača kao izvođača, i utjelovljuje i ilustrira polaritete igre i moći. Bubnjevi i ples povezani su kroz ljudsku povijest. Glazbene kompozicije koje odišu obrednim pulsom i raskošnom zvučnošću daju ovom djelu hipnotičku emocionalnu atmosferu.

Koreograf, plesač i pedagog Charlie Brittain (UK) radi diljem svijeta u različitim umjetničkim sredinama. Školovao se u Školi za suvremeni ples u Londonu, Školi za izvedbene umjetnosti Tring Park i plesnoj akademiji SEAD. Redovno koreografira za plesne kompanije, festivale i projekte u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu, a njegova neovisna koreografska djela izvode se na europskim i svjetskim pozornicama. Pridruženi je kreativni direktor Nacionalnog baleta mladih Velike Britanije, suradnik Engleskog nacionalnog baleta i asistent koreografa plesne kompanije Richard Chappell Dance. Uz svoju posvećenost plesu, Charlie je i klinički sportski terapeut, stručnjak za mišićno-koštano zdravlje i certificirani instruktor pilatesa, specijaliziran za procjenu, liječenje i rehabilitaciju plesača i stručnjaka za pokret, te radi kao pedagog i savjetnik plesnih kompanija, ustanova i profesionalnih škola.
www.charliebrittain.com

Koreograf, plesač i pedagog Milan Tomašik (SK/SLO) posvećen je poučavanju, stvaranju i izvedbi. Njegovo profesionalno obrazovanje obuhvaća Konzervatorij J. L. Bella (SK), Akademiju izvedbenih umjetnosti u Bratislavi (SK) i P.A.R.T.S. (BE). Već dvadeset godina djeluje kao profesionalni plesač i surađuje s umjetnicima diljem Europe. Suosnivač je plesnog kolektiva Les SlovaKs, s kojim je kreirao i izvodio predstave koje su naišle na pohvalu kritike diljem svijeta. Kao koreograf surađuje s plesnim kompanijama, kazalištima i školama, a za svoju kompaniju Milan Tomášik & Co. koreografirao je solo radove i trilogiju. Diljem svijeta redovito drži svoje karakteristične radionice ‘Happy Feet i ‘Playful Presence’. Dobitnik je stipendije Dance Web festivala ImpulsTanz i Nagrade grada Previdze za promidžbu suvremenog plesa u Slovačkoj i inozemstvu.
www.milantomasik.com

Slovenski udraljakaški projekt, poznat i kao SToP, udaraljkaški je ansambl akademskih glazbenika, osnovan 1999. godine. Ovaj jedinstveni ansambl sastoji se od etabliranih udaraljkaša iz raznih dijelova Slovenije i nastupao je na brojnim pozornicama u Sloveniji i inozemstvu. SToP se odnedavno uključio i u druge glazbene i ne-glazbene umjetničke žanrove, i time otkrio sinergiju u drugim umjetničkim poljima i (svjesno) napustio strogo klasični udaraljkaški repertoar. Za svoj rad ansambl je 2013. godine dobio nagradu Župančić, a 2014. nagradu Prešern.
www.stop-projekt.com

Koreografi: Charlie Brittain & Milan Tomášik
Izvođači: Charlie Brittain (UK), Endi Schrotter (HR) & Milan Tomášik (SK/SLO)
Autori glazbe: Franci Krevh: MOZAIKI 1; Ištvan Marta: DOLL’S HOUSE STORY;
Elliot Cole: POSTLUDES FOR BOWED VIBRAPHONE; Franci Krevh: MOZAIKI 2
Glazbenici: Slovenski tolkalni projekt (Matevž Bajde, Tomaž Lojen, Franci Krevh, Luka Jahn k.g.)
Oblikovatelj svjetla: Aljaž Zaletel
Producenti: Društvo Slovenski tolkalni projekt, KUD Cortesia
Koproducenti: Pan-Adria: Zavod EN-KNAP, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Kulturno umetniško društvo Moment, SNG Nova Gorica, Zagrebački plesni centar, a.ArtistiAssociati Soc. Coop. i Zagrebački plesni ansambl
Uz financijsku potporu Grada Ljubljane, Ministarstva kulture Republike Slovenije


Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Za događanje nije potrebno posjedovati COVID potvrdu jer se izvodi sa smanjenim kapacitetom gledališta, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature i upisivanje u evidenciju pri ulasku.

Skip to content