Igor x Moreno: Idiot-Syncrasy

Igor x Moreno naziv je kolektiva dvojice koreografa Morena Solinasa  i Igora Urzelaija, u kojem djeluju u suradnji sa širom skupinom umjetnika. Oni su dugogodišnji suradnici londonskog The Placea, s trenutnom umjetničkom rezidencijom u S’ALA-i na Sardiniji.  Njihovi radovi proizlaze iz fascinacije ljudima i njihovim specifičnostima. Kroz koreografiju, neverbalnim jezikom stvaraju iskustva koja iznenađuju, potiču i uznemiruju. Njihova djela – konstruirana do detalja, a duboko zaokupljena životnošću – izmiču različitim žanrovima i stilovima.

O predstavi Idiot-Syncrasy kažu:
Krenuli smo sa željom da svojim nastupom promijenimo svijet. Osjećali smo se kao idioti. Onda smo puno plesali. Skakali smo. Pozivali smo se na narodne tradicije Sardinije i Baskije. Pjevali smo. Pa smo još malo skakali. Obvezali smo se.

Predstava Idiot-Syncrasy bila je nominirana za National Dance Awards 2015. i Total Theatre Awards 2015. te je odabran za Aerowaves 2015. i za British Council Showcase 2015.

Foto: Alicia Clarke


Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave. Obavezno nošenje zaštitne maske.

Skip to content