Kredit [HNK Zadar]

Zadarska kazališna scena u HKD-u gostuje ponovno, ovaj puta s predstavom Kredit HNK Zadar, s Davorom Jureškom, Alenom Liverićem i Ivanom Ivićem u naslovnim ulogama.

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama menadžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Tekst je prvi put postavljen 2013. godine u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinuirano 440 puta do 2018. godine, obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom kralj blagajne, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije.  Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima Gronholm metoda i Burundanga, koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK, Davorom Jureškom i Alenom Liverićem.

Trajanje predstave: 75 min


Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Obavezno je nošenje zaštitne maske.

HKD klub
Skip to content