Gradsko kazalište mladih Split: Splićanke

Predstava se otkazuje zbog bolesti.
Novac za kupljene ulaznice će biti vraćen – za one kupljene preko online platforme mojekarte.hr povrat će biti izvršen automatski, dok posjetioce koji su ulaznice kupili na jednom od fizičkih mjesta (Dallas Music Shop, Foto Revija i New Sound – Matulji), molimo da povrat zatraže na istom mjestu od četvrtka 27.5.


Cabaret Splićanke autora i redatelja Ivana Lea Leme, jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća koju je u Splitu pogledalo više od 13.000 ljudi, 31. svibnja gostuje u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Predstava se sastoji od pet stand-up monologa – ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugdje nego na Zavodu za zapošljavanje i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant mudrosti coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu naj, a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantnoj opterećenosti s društvenom pripadnosti, odnosno šta će svit reć.

Iako je bila najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret Splićanke izazvala je toliko veliki interes publike da se na njezin zahtjev nastavlja i dalje prikazivati.


Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka. Posjetitelji se pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Skip to content