Kazalište Moruzgva: Gola u kavezu // predstava

Hit komedija u kojoj glume tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde – Barbara Nola, Ecija Ojdanić i Ana Begić. U predstavi se kroz osobne sudbine triju žena progovara o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva (međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, majčinstva, strah od majčinstva, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu…).

Ovo je, naravno, i priča o ljubavi tri dobre prijateljice, naizgled različitih životnih putova, temperamenta i karaktera.

Una koja je u vezi s oženjenim muškarcem, odustala je od klasičnih ženskih želja, a djecu uopće ne želi, jer nije zadovoljna svijetom koji ju okružuje. Ona je konceptualna umjetnica sa zanemarivim razumijevanjem publike i lošim odjekom kritike (koja ju dovodi do bijesa). Nema novca, jedva preživljava, crkla joj je perilica… No, duh je još živ, ona svoje prijateljice zna utješiti i nasmijati.
Ninu muž vara čak i duže nego što su u braku, a u trenutku kad ona otvara oči i puca po šavovima saznaje da su joj vezane ruke jer je trudna i živa zakopana, kako kaže. Tanja je izvana gledano, vrlo uspješna i moćna poslovna žena, ima dovoljno novca, nedostaje joj ljubavi i slobodnog vremena. Ima ambiciju i dug, iskren jezik. Bez ijedne dlake. Agilna, cinična, pomalo gruba, no ipak topla, i vjerna prijateljica. Razvedena je, tužna, jer ne može imati vlastitu djecu, a bivšeg viđa u šoping centrima sa drugom ženom i njihovom djecom. Zlo joj je od muškog roda…

Kazalište Moruzgva u radu na predstavi uspješno je surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već više od deset godina.

Nagrade:
– Barbara Nola za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima 2010.
– Ana Begić za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010.

Izvode: Barbara Nola, Ana Begić, Ecija Ojdanić
Prema motivima drame Olje Runjić “Tripice” napisao Ivan leo Lemo
Režija, scenografija, autor prepjeva: Ivan Leo Lemo
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Glazba i video: Willem Miličević
Koreografija: Larisa Lipovac
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Mondecar

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu te sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a.

HKD klub
Skip to content