Free Standing // plesna predstava

Studio 25, međunarodna mreža Pan-Adria i HKD na Sušaku kao njezin član predstavljaju plesno-kazališnu predstavu Free Standing. Predstavu na scenu postavljaju četvero vrsnih umjetnika – Maša Kagao Knez, Kajo Lin J. Avguštin, Joseph Nzobandora – Jose i Kany Obengo.

Autori propituju različite dimenzije odnosa koje ostvarujemo jedni s drugima.
Tko je od nas samostalan? Tko lako stoji sam? Hoda sam. Sjedi sam. Pleše sam. Ja sam.
Bez druge, drugoga, drugih… S kim sam u odnosu, s kim to želim ili ne želim? S kim sam isprepleten, svjesno ili nesvjesno? Tko sve ima utjecaj na nas? Na koga mi utječemo? Kakvo sve to ima značenje?

Mnogo pitanja i to značajnih. U svijetu koji je isprepleten i sve ovisi jedno o drugom, nema povratka i bijega od mnoštva krikova. Biti – znači biti u odnosu.

Maša Kagao Knez je plesačica, koreografkinja, plesna pedagoginja i kazališna umjetnica. Naobrazbu je stekla kod mnogih mentora u Sloveniji i inozemstvu, a 2006. diplomirala je tradicionalne afričke plesove u školi Georgesa Momboyeja u Parizu. 2013. diplomirala je na Akedemiji za ples u Ljubljani, a 2016. upisuje magisterij „Umjetnost pokreta“ na AGRFT (Akademija za gledališče, radio, film i televiziju) u Ljubljani.

Kaja Lin je plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja koja je svoju bogatu umjetničku karijeru započela nakon završetka Konzervatorija za glazbu i balet u Ljubljani. Nakon diplome provela je sedam godina u inozemstvu, najduže u Izraelu, gdje je plesala u kazalištima Kibbutz Contemporary Dance Company II i Fresco Dance Company te u mnogim vlastitim projektima i projektima drugih koreografa.

Joseph Nzobandora – Jose djeluje na različitim poljima umjetničkog stvaranja: glazbu stvara kao hip-hop izvođač zajedno s Muratom, surađuje s brojnim glazbenicima među kojima su Tomi Meglič, Rok Golob, Janez Bončina Benč, Heavy Les Wanted, soul i gospel bend Firm Soundation iz Los Angelesa, Big Band RTV Slovenija, Orkestar Slovenske filharmonije, a u kazalištu radi kao glumac u raznim slovenskim i hrvatskim kazalištima te kao lutkarski animator, za što je dobio nekoliko međunarodnih nagrada.

Kany Michel Obenga – njegova prva plesna iskustva uključuju ples u plesnim školama (Urška, Artifex) i pohađanje plesnih seminara (Arsana Art Dance, VIBRA, Baletni masterclass – Aleksandr Lukjanov …). Od 2017. surađuje s SNG Opera i balet Ljubljana, nastupio je u filmskim produkcijama „Na Sunčanoj strani Alpa“ (2008), „Lemonade“ (studentska produkcija / projekt AGRFT, 2012.) i „Codelli“ (2017), a 2019. pridružio se Kjara’s Dance Project u projektu „Human“.

Pan-Adria nova je međunarodna mreža koju čine Zavod EN-KNAP, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, KUD Moment, SNG Nova Gorica i Zagrebački plesni centar. Mreža je novost na sceni izvedbenih umjetnosti u području plesnog stvaralaštva, a za cilj ima potporu kvalitetnim regionalnim produkcijama u nastajanju. Stvorena je kako bi pomogla umjetnicima u samoj produkciji, ali i postprodukciji plesnih izvedbi, ojačava suradnju njezinih članica i daje veću vidljivost plesu u širem smislu i društvenoj okolini.

SURADNICI NA PROJEKTU:
Autori i izvođači: Maša Kagao Knez, Kaja Lin J. Avguštin, Joseph Nzobandora-Jose i Kany Obengo.
Umjetnički suradnici: Danilo Pečar i Katja Somrak
Fotografija: Anka Simončič
Produkcija: Studio 25
Koprodukcija: Mreža PAN-ADRIA (Zavod EN-KNAP, HKD, KUD Moment, SNG Nova Gorica i ZPC) i PTL (Plesni teatar Ljubljana).

PRODUKCIJA: Studio XXV

KOPRODUKCIJA: Zavod EN-KNAP, HKD na Sušaku, KUD Moment, SNG Nova Gorica, Zagrebački plesni center

PTL Ljubljana

POKROVITELJI: MK, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Marbor, Mestna občina Gorica, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti online preko sustava mojekarte.hr ili u Dallas Music Shopu, cafe bar Nad urom, Foto Reviji te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a na Sušaku.

HKD klub
Skip to content