Festival TranziT: Walk on the Wild Side [Saša Božić]

Walk on the Wild Side plesni duet je za plesačicu i glumca, koji nastaje kao nastavak istraživanja koje je Saša Božić započeo sa projektom Kabinet čudovišta. Posebnost projekta je i susret između različitih tjelesnih principa: onog plesačkog i glumačkog koji na različit način pristupaju istraživanju intime, voajerizma i egzibicionizma.

Dva bezimena tijela zarobljena su u energetskim pulsiranjima koji samo nalikuju nekoj vrsti seksualne razmjene. Neimenovani par provodi jednu noć zajedno u razmjeni intimnih tjelesnih impulsa i tekućina, ne obazirući se, pače uživajući u voajerskom pogledu publike. Esencijalni ekološki motivi materije upotrjebljeni su kao motivi perpetuiranja različitih vrsta energije koje susret dva ljudska tijela može proizvesti u polju tjelesne razmjene, stvarajući jedinstveni plesni jezik koji unatoč različitim konotacijama, ostaje u polje apstraktnog plesnog materijala.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA
Više na www.krila.org

Foto: Nina Đurđević


Ulaznica: 50 kn / €6,64
Zbog ograničenog broja publike, obavezna je prijava putem prijavnog obrasca na www.krila.org nakon čega ćete zaprimiti e-mail potvrde i uputu za plaćanje.

HKD klub
Skip to content