Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo [Teatar Monte Scena]

Konačno nam na kazališne daske stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena, u izvedbi Teatra Monte Scena iz Podgorice.

Kada se pročita riječ Đekna, znamo da je to nenadmašna TV serija tj. najuspješniji TV proizvod u povijesti crnogorske produkcije koja je trenutačno dobila kultni status. Uvijek se sjećamo kultnih scena pisanje pisma, učenja njemačkog jezika te drugih scena koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju. Anegdota iz tog vremena kazuje kako je u Splitu otac ženio sina, pa prekinuo je svadbu sa riječima: Stanite, 20 je sati. Moramo gledati Đeknu!

Radnja predstave smještena je u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način. Glava kuće je djed, pametan seljak odgojen tradicionalno. Uz njega su, opet po tradiciji, sin Radosav i nevjesta Ljeposava. Komično je što baš na taj svojstveni tradicionalan način pokušavaju riješiti moderne životne događaje dok time stvaraju još veću zbrku.

Akteri ove predstave su glumci sa preko 30 godina glumačkog iskustva u najgledanijim Crnogorskim komedijama: Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa – Selski i Dragiša Simović.

Ova je urnebesna komedija, uz posebnu scenografiju i s vrhunskim glumcima, pravo kazališno osvježenje u kojem ćete zasigurno uživati.


Ulaznice po cijeni od €11,95 (90,04 kn) u pretprodaji i €13,27 (100 kn) na dan predstave moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije.
Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

HKD klub
Skip to content