Svečana proslava 30. jubileja MKD Ilinden

U subotu 23. listopada Makedonsko kulturno društvo Ilinden Rijeka prigodnim programom u HKD-u obilježava svoju 30. obljetnicu.

MKD Ilinden prvo je makedonsko društvo u Republici Hrvatskoj. Osnovano je 13. siječnja 1991. godine, zahvaljujući nekolicini entuzijasta koji su postavili temelje, čije naslijeđe danas njeni vjerni članovi i dalje čuvaju i organizirano se zalažu za očuvanje makedonske tradicije, kulture i duhovnog života u Rijeci i PGŽ-u.

Nastavljajući uspješnu suradnju sa svim institucijama u Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Republici Hrvatskoj, upravni odbor MKD Ilinden svečano će dodijeliti zahvalnice (blagodarnice) institucijama, počasnim članovima te onim članovima koji su u nekim trenutcima bili pokretači ili podrška svim aktivnostima MKD Ilinden u proteklih 30 godina.

Svečanost dodjele zahvalnica uveličat će svojim nastupom Zoran Majstorović, orkestar, pjevačka, folklorna i dječja skupina – članovi koji su uvijek na prvoj crti kada se uzdignute glave pjeva makedonska pjesma u Domovini Hrvatskoj daleko od Tatkovine Makedonije.


Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave.

Skip to content