Crvena Jabuka

U sklopu svojih koncerata po regiji kao i vrlo uspješne ljetne turneje po Jadranu, Crvena Jabuka slavi svoj 35. rođendan i obećava  nezaboravnu atmosferu uz najpopularnije pjesme nastale u tom periodu.

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, osnovan u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom Crvena Jabuka. Iste godine, 18. rujna, Crvena Jabuka je krenula na svoju prvu turneju. Godinu dana poslije, 1989. godine, objavljuju svoj četvrti album Tamo gdje ljubav počinje koji također postiže veliki uspjeh. Peti po redu, jednako uspješan album, Nekako s proljeća objavljuju 1991. godine, a planiranu turneju otkazuju zbog nesretnog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini. Crvena Jabuka privremeno prestaje s djelovanjem, a 1994. godine ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje i nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.

U trideset i pet godina uspješne karijere, Crvena Jabuka je objavila preko dvadeset komercijalnih studijskih albuma i nekoliko kompilacija, a na njihovim hitovima odrastale su mnoge generacije. Krajem 2019. godine brojni obožavatelji jedne od najpopularnijih pop grupa u regiji dočekali su i najnoviji album Tvrđava. Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu već punih 35 godina.  Nepogrešiva balada Tvrđava autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, na prvu je osvojila obožavatelje. Gost u pjesmi je poznati sarajevski glumac Josip Pejaković. Nedugo nakon naslovne pjesme, radijski i televizijski eter zatresla je još jedna pjesma, Aleje ljubavi u kojoj je Žera gost Željku Samardžiću.

Trideset i pet godina je iza njih, obilježili su mladost nekoliko generacija, stvorili bezvremenske hitove, a svoju dugovječnost i popularnost u regiji tumače iskrenim odnosom prema publici.  Dvadeset i drugi album s petnaest novih pjesama kao i već dobro znani hitovi pjevat će se na koncertu, 17. studenog u HKD-u na Sušaku.


Ulaznice po cijeni od 150 kn moguće je kupiti sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Za ulazak u dvoranu potrebno je predočiti COVID potvrdu ili pristupiti brzom antigenskom testiranju koje će se besplatno provoditi na ulasku u HKD. Na rezultate testiranja treba pričekati 15 minuta, pa molimo doći dovoljno ranije da ne bi došlo do gužve i kašnjenja – testiranje počinje od 18:00 sati. Obavezno nošenje zaštitne maske.

HKD klub
Skip to content